ITALO CESCON
Italo Cescon 1954.gadā atgriežoties no militārā dienesta vēlējās turpināt tēva Domenico arodu, kam piederēja neliels vīna pagrabs un 1957.gadā dibina vīna audzēšanas un ražošanas uzņēmums netālu no Treviso pilsētas. Arī šobrīd šis ir ģimenes uzņēmums, ko pārvalda divas meitas un dēls. Dizainam gan jāpateicas viņu vecmāmiņai Annai, kam kādā ziemas vakarā vērojot darbu vīna dārzā, kur tika apgriezti zariņi, radās ideja kā simbolizēt mīlestību un aizrautību pret šo vīnu.
Tesirare BiancoGrigio DOC Pinot Grigio
Itālija
Sausais baltais vīns . Būt vīna amatniekiem nozīmē
cienīt vīnogu kopumu, zināt
dabas ritmus un zināt, ka
zeme, klimats un cilvēku
darbība var atklāt unikālas un
atšķirīgas, bet arī pārsteidzošas
vienas un tās pašas izejvielas
izpausmes. BiancoGrigio
ir neskarts Pinot Grigio. Vīnogulāju
tīrību sargā minimāls,
bet fundamentāls dialogs starp
vīnu, zemi un vidi, kas turpinās,
ko kopj laiks un mūsu rokas, līdz
vīna dabiskā attīstība izpaužas
visā tā autentiskumā.
Vīnam piemīt salmu dzeltena nokrāsa ar
dūmaku, intensīvi elegants aromāts ar augļu
notīm no baltā persika, dzeltenajiem citrusaugļiem,
kas pēc tam atveras ar balzamiko pikantumu un ir patīkams kontrasts starp
degunu un muti, kas sākumā var pārsteigt ar
intensīvu svaigumu un labu sāļumu, bet ir labi
līdzsvarots.
Vīnogas tiek vāktas ar rokām, tad notiek veselu
vīnogu presēšana, spontāna fermentēšana un
nogatavināšana daļēji neglazētos traukos un
daļēji mucās 7 mēnešu garumā un tad pudelēs
vismaz 12 mēnešus. Tas ir nefiltrēts un līdz ar to
dūmakains.
Lielisks savienojums pārī ar maigiem ēdieniem,
jūras veltēm un zivīm, kā arī ar delikātiem
aukstajiem gaļas izstrādājumiem, piemēram,
saldo šķiņķi. Pasniedz glāzē Tulip.
13%
Tesirare GrigioRamato DOC Pinot Grigio
Itālija
Sausais baltais vīns . Pinot Grigio ir sava dabiskā
intensitāte un aromātiskais
dziļums: mēs vēlējāmies, lai
tās pilnībā to izsaka. Mēs
atstājām tās saskarē ar to, kas
aptver vīnogas no to izcelsmes,
ādas, amforu iekšpusē,
kur garšas un aromāti izdalās
bez piespiešanas, bez steigas,
vienkārši gaidot misu, lai
sagaidītu labākos aromātus,
īpašības un krāsu. Rezultāts ir
GrigioRamato: macerēts ar
lielu struktūru, intensīvu maņu
pieredzi, dziļu mūsu teritorijas
un šī vīnogulāja izpausmi.
Vīnam ir izteikta vara, oranža krāsa, filtrācijas
trūkuma dēļ. Tam piemīt citrusaugļu, greipfrūtu
un mandarīnu aromāti, pamazām dodot vietu nogatavojušās aprikozes, lakricas, vieglas
piparmētru un priedes notīm, garšas buķete
pilna un aptveroša, svaiga, ar smalkiem tanīniem
un minerālu apdari.
Vīnogu miziņu macerācija un spontāna
fermentēšana amforās 20 dienu garumā.
Nogatavināšana notiek daļēji amforās un daļēji
mucās (otrais nogatavināšanas posms) 8
mēnešu garumā un tad pudelēs vismaz 12
mēnešus.
Ieteicams pasniegt glāzē Ballon kā aperatīvu,
ar ceptiem ēdieniem, uzkodām uz zivju bāzes un
balto gaļu. Lieliski saderēs ar izturētiem un ziliem
sieriem un austrumu virtuvi.
13%
Tesirare In Se Manzoni Bianco
Itālija
Saldais baltais vīns . Patīkami saldais, apaļais un
s a r e ž ģ ī t a i s S e i r m ū s u
teritorijas būtība, kad vasara ir
devusi visu un vīnogas ir
piesātinātas ar sauli. Tas ir
iekšējs ceļojums, kura laikā
pieredzes uzlabotas saknes
iegūst struktūru, lai Manzoni
Bianco ļautu intensīvāk, bagātīgāk
un koncentrētāk interpretēt
Piave reģionu un mūsu
vēsturi.
Veselu vīnogu presēšana un
s p o n t ā n a f e r m e n t ē š a n a
mucās, nogatavināšana notiek
tajās pašās mucās 24 mēnešus. Savu novecošanos
vīns pabeiz vismaz 30 mēnešus pudelēs.
Vīns ar zeltainiem dzintara atspīdumiem acīs,
intensīvu dateļu un kastaņu smaržu, žāvētu aprikožu, apelsīnu sukāžu un medus notīm.
Garšas buķete aptveroša un noturīga, patīkami
salda un silta, ar smalkiem un elegantiem
tanīniem.
Lieliski saderēs ar maziem konditorejas
izstrādājumiem, sāļiem cepumiem, nobriedušiem
un ziliem sieriem. Ideāli garšos vienatnē
kā meditācijas vīns. Ieteicamā glāze –
Sauternes.
13%
Tesirare RomPicapo Merlot
Itālija
Sausais sarkanais vīns . RompiCapo ir tikpat intensīvs,
autentisks un spēcīgs kā griba,
kas mūs uzturēja tā radīšanā.
No ideālās izejvielas un laika
līdzsvara rodas maksimāla
starptautiskās vīnogu izpausme,
kas mūsu teritorijā ir atradusi
jaunas piezīmes un akcentus.
Tīrais Merlot ir mūsu kaislības
izturība.
Vīns izstaro intensīvu rubīna
sarkano krāsu, nogatavojušos
s a r k a n o a u g ļ u n o t i s , ko
patīkami papildina pikantas
melno piparu un kanēļa nianses.
Garšas buķete ir intensīva, harmoniska ar labi
attīstītiem tanīniem.
Vīnogu miziņu macerācija un spontāna
fermentēšana daļēji amforās un daļēji neglazētos traukos aptuveni 1 mēneša garumā. “Delestage”
fermentēšanas metode un manuālā vīnogu
iespiešana. Nogatavināšana neglazētos traukos
(30%) un mucās (70%) 6 mēnešu garumā un tad
pudelēs vismaz 30 mēnešus.
Savu garšu atvērs ar glāzi Barbaresco pie
cepešiem, medījumiem, garšīgiem sieriem, ar
pirmajiem sēņu ēdieniem. Lielisks ar brieža
karpačo, melleņu un kazeņu ievārījumu.
13%