Freixenet Grupas, pasaules līderes dzirkstošo vīnu izgatavošanā pēc tradicionālas „méthode champenoise„ (spāņu – Cava), vēsture aizsākās ar divu vīna darītavu Casa Sala un La Freixeneda apvienošanos, kas kļuva iespējama pēc Dolores Sala Vive un Pedro Ferrer Bosch laulības noslēgšanas. La Freixeneda muiža, kas atrodas Sant Quinti de Mediona dokumentos minēta jau XII gadsimtā, savu nosaukumu ieguvusi no kataloniešu vārda freixa – osis (ošu audzes ir raksturīgas šai apkaimei). Tā vārdu ieguva visā pasaulē pazīstamā vīnu un dzirkstošo vīnu ražotāja – kompānija Freixenet.
1920-tajos ieejot tirgū ar spāņu dzirkstošajiem vīniem – Cava, kompānija Freixenet gūst pirmo atzinību kā Spānijā, tā arī ārpus tās. Iegūtā peļņa tika novirzīta jaunu vīna pagrabu celtniecībai Sant-Sadurni d’Anoia, tādējādi sekmējot turpmāku produkcijas kvalitātes un apjoma pieaugumu un attīstību.
Bizness attīstās līdz pat Pilsoņu karam (1936. gada 17. jūlijam līdz 1939. gada 1. aprīlim) , kura laikā ģimene zaudē Pedro Ferrer un viņa vecāko dēlu.
Kompānijas vadība tagad gūlās uz atraitnes pleciem. Doloresa panāk jaunās kompānijas uzplaukumu. Tajā pašā laikā, strādājot ģimenes biznesā un dzīvojot nelielā dzīvoklī, kas atradās virs vīna darītavas, uzauga četri viņas bērni – meitas Doloresa, Karmena, Pilāra un dēls – Hose.
1978. gadā Doloresas dēls Hose Ferrer kļūst par kompānijas vadītāju un ved to pretī jaunām virsotnēm. Pašreiz daudznacionālo kompāniju vada viņa dēls Pedro Ferrer, kaut gan Hose vēl arvien piedalās uzņēmuma vadībā. Tagad kompāniju vada jau ceturtā Ferrer ģimenes paaudze. Pedro vadībā Freixenet Grupa turpina attīstīties nepārtraukti uzlabojot produkcijas kvalitāti un paplašinot savu biznesu.
Savas vēstures 100 gados Freixenet Grupa pasaules vīna tirgū kļuvusi par vienu no līderēm. Lai gan lielākā vērība tiek pievērsta Cava ražošanai, Grupa turpina attīstīt un ražot augstas kvalitātes vīnus vairākos Spānijas reģionos un arī citās pasaules valstīs. Freixenet Grupai pieder vīndarītavas Cavas Penedes (Katalonija, Spānija), Champagne (Francija), Sonoma (Kalifornija) un Queretaro (Meksika), tās ir daļa no 80-tajos gados ieviestās programmas, kas paredzēja ieviest sīki izstrādātas tradicionālās metodes dzirkstošajiem vīniem, dažādos ražošanas centros.
Cava (D.O.Cava) ražošana ir koncentrēta Freixenet, Castellblanch, Segura Viudas, Conde de Caralt un Canals&Nubiola vīna darītavās – kas ir cienījami un vēsturiskie zīmoli, kuri izslavēti ar savu augsto kvalitāti.